Albue- og håndsmerter

Book tid nu

Symptomer fra albue og hænder kommer ofte som følge af en overbelastning, hvor du har gjort en eller flere bevægelser mange gange og derved belastet samme led og muskler igennem lang tid. Det kan f.eks. være arbejde ved en pc eller med en skruetrækker, eller det kan være ifm. kaste-, ketcher- og svingidrætsgrene.

Du kan også oplevesmerter i albue eller hånd pga. slidtage eller stramhed omkring din hals, nakke eller skuldre. Du kan naturligvis også have slået din albue eller hånd i forbindelse med et fald eller et vrid.

 

BEHANDLING MOD DINE ALBUE- OG HÅNDSMERTER

Når du henvender dig, vil vi altid teste både nakke, skuldre, albuer og håndled for at finde ud af, hvor i kroppen dine primære symptomer stammer fra. Kiropraktoren vil typisk løsne din nakke og midtryg, men han eller hun kan også finde på at behandle dine håndled og albuer ved hjælp af forskellige teknikker. Fysioterapeuten vil ofte forsøge at få bevægelse ind i dit ramte led og eventuelt bruge laser eller tape for at reducere din smerte og for at ændre let på leddets stilling.

Vi vil altid forsøge at finde årsagen til dine albue- og håndproblemer, så vi kan sikre os, at du undgår tilbagefald. I mange tilfælde kan træning af din holdning og korrigering af dine musklers balance være med til at afhjælpe dine problemer.

 

TYPISKE ÅRSAGER TIL ALBUE- OG HÅNDSMERTER

Tennisalbue
Tennisalbue er kendetegnet ved smerter på ydersiden af albuen, der hvor alle de muskler der strækker dine fingre og løfter dit håndled hæfter. Smerterne øges, når du forsøger at bruge disse muskler eller at strække dem. Er der tale om et slemt tilfælde af tennisalbue, kan du have svært ved at strække albuen ud og døje særligt med smerter om natten.

Din behandling kan f.eks. bestå af langsom, tung styrketræning under vejledning af en af vores behandlere. Derudover anbefaler vi til tider en albuestrop, der kan aflaste din albue og arm, og nogle gange foreslår vi behandling og træning af dine skuldre eller nakke (da de kan være indirekte årsag til dine smerter).

Golfalbue
Golfalbue er kendetegnet ved smerter på indersiden af albuen, der hvor alle muskler der bøjer dine fingre og dit håndled hæfter. Smerterne øges, når du forsøger at bruge disse muskler eller at strække dem. Er det særligt slemt, kan du have svært ved at strække albuen helt, og du kan have natlige smerter.

Din behandling kan bl.a. bestå af langsom tung styrketræning under vejledning af en af vores behandlere. Derudover anbefaler vi til tider en albuestrop, der kan aflaste din albue og arm, og nogle gange foreslår vi behandling og træning af dine skuldre eller nakke (da de kan være indirekte årsag til dine smerter).

Ledmus
En sjælden gang imellem ser vi patienter, hos hvem der i albueleddet er gået en lille smule brusk eller et stykker af en knogle løs. Herved opstår der smerter, og det kan være svært at strække albuen helt ud. Ledmus kan man se på et røntgenbillede eller evt. ved hjælp af en såkaldt MR-scanning af albuen, og det er typisk et såkaldt ortopædisk problem, dvs. det kan kræve en operation.

Håndledssmerter
Smerter i håndleddet kan skyldes flere ting. Leddet består af en række små knogler og underarmsknogler, og de enkelte knogler kan ”låse” og give lokale smerter, når du bevæger dem. Derudover kan der være smerter fra ledbånd eller sener omkring håndleddet.

Vil du gerne booke din egen tid? Vi har kort eller ingen ventetid!