Lænd

Behandling af lænden foregår ofte i et tæt og tværfagligt samarbejde mellem kiropraktoren og fysioterapeuten.

Smerter i lænden er en af de hyppigste årsager til sygemelding. Hele 80% af den voksne, danske befolkning oplever på et eller andet tidspunkt lændesmerter. I Musklerogled.dk ser vi mange patienter med simple smerter i ryggen, såkaldt ”hold i lænden” eller ”hekseskud”, som kommer sig hurtigt igen med den rette behandling. Smerterne kan opstå uden årsag, men de kan også pga. overbelastning eller et forkert løft. Er man i en periode inaktiv er man ofte ekstra udsat. Vi ser derudover en overvægt af lændesmerter hos gravide og overvægtige. Irritation af nervevævet i ryggen grundet diskusprolaps eller svære slidforandringer kan give længerevarende lændesmerter evt. med udstråling til ben, men også stress og depression kan sætte sig som langvarige rygsmerter. Undersøgelse og behandling vil typisk foregå som et tværfagligt samarbejde mellem fysioterapeuten og kiropraktoren. Kiropraktoren sørger for, at du kan bevæge dine led optimalt, mens fysioterapeuten sørger for symptom- og smertelindring, mobilitet, genoptræning og vejledning. I Musklerogled.dk har du desuden mulighed for at genoptræne på ryg hold. Vi har mulighed for at tage et røntgenbillede af din lænderyg, hvis behovet opstår, ligesom kiropraktoren kan sende dig til MR-scanning, hvis dette er indiceret.

Har du smerter i lænden?

Hvis du oplever lændesmerter, bør du søge professionel hjælp. Smerter og ubehag i lænden kan være til stor gene for din dagligdag, men med den helt rette behandling kan du hurtigt komme i bedre. Hos Musklerogled.dk står vi altid klar til at hjælpe dig med dine smerter.

Hold dig opdateret ifht nyheder på klinikken samt tips om forebyggelse og behandling af skader/skavanker i kroppen. Få desuden info hver gang vi har konkurrencer i klinikken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev