Spædbørn og tumlinge

KIROPRAKTISK BEHANDLING AF DE MINDSTE BØRN

Spædbørn og mindre børn kan have problemer i deres nakke og ryg, sandsynligvis relateret til den beskedne plads i mors mave eller til selve fødslen. Dette kan resultere i forstyrrelser i barnets motoriske udvikling og evt. smerter.

Ofte vil spædbørn med problemer i ryg eller nakke have en klar favoritside, som de helst vil kigge over imod, og de kan have problemer med at ligge på maven eller lignende. Nogle gange vil problemer resultere i øget gråd, dårlig søvn og generelt set et uroligt barn. Problemer i bevægeapparatet kan også resultere i, at barnet har svært ved at kravle eller gå.

Vores kiropraktorer er uddannet i at undersøge dit barn og vurdere, om der er problemer, som kræver undersøgelse hos lægen eller ved jeres sundhedsplejerske.

Kiropraktisk behandling er meget skånsom og består ofte af blid mobilisering og tryk på bestemte områder, der frigør dit barns led i nakke og ryg og dermed skaber en bedre og smertefri bevægelse for ham eller hende.

FYSIOTERAPI TIL BABYER

Hos Musklerogled.dk tilbyder vi nu også individuelle fysioterapikonsultationer til babyer. Vores fysioterapeut Helene Hollensberg kan hjælpe med motoriske problemstillinger og udfordringer hos barnet, fx som følgende:

Ked af at ligge på maven.
Favoritside i nakke og / eller tril.
Manglende tril.
Ensidigt kryb.
Manglende kravl.

Ved konsultationen vil fysioterapeuten undersøge og observere babyen, og lytte til de udfordringer, I må have. Derefter instrueres I som forældrene i øvelser som I kan arbejde videre med derhjemme.

Hyppige symptomer på nakke/ryg problemer

Spædbarnskolik med utrøstelig gråd

    Skæve kranier som følge af favoritside

    Spiseproblemer

    Motorisk uro

    Motoriske vanskeligheder

    Mavebesvær

    Gentagne mellemørebetændelser

    KISS-/KIDD-syndrom

Derudover tilbyder vi et forebyggende tjek eksempelvis efter fødsel, ligesom vi kan hjælpe den nybagte mor i gang igen.

ZONETERAPI TIL SPÆDBØRN OG MINDRE BØRN

Kolik og fordøjelsesproblemer

Der er tale om kolik, når et spædbarn – dagligt eller næsten dagligt på samme tidspunkt af døgnet – græder utrøsteligt i flere timer. Årsagen er ukendt, men sandsynligvis skyldes det mavesmerter, da barnet ofte trækker benene op under sig og knytter hænderne. Vores zoneterapeut har stor erfaring med at behandle spædbørn, der er født med et umodent og svagt fordøjelsessystem. Dette giver udslag i f.eks. skrigeture, meget luft i tarmene, rumlen i maven samt anspændthed i kroppen, og spædbarnet trækker benene op under sig, har svært ved at komme af med afføring eller har afføring i alle sine bleer.

Zoneterapi giver kroppen hjælp til at rette op på disse ubalancer, så fordøjelsen og kroppen kan blive i stand til at fungere normalt. Modningsprocessen i tarmene sættes i gang.

Børn med forstoppelse har også rigtig god gavn af zoneterapibehandling, og både i tilfælde af kolik og forstoppelse reagerer børn ofte meget hurtigt på zoneterapibehandlingen.

Ondt i ørerne og forkølelse

Ondt i ørerne skyldes næsten altid væske i mellemøret under eller efter en forkølelse. Vi har alle en lille passage fra næse til mellemøret, og denne kan lukke i forbindelse med en forkølelse, da slimhinden bliver irriteret. Derved kan væske hobe sig op i mellemøret, og det gør ondt. Zoneterapi kan afhjælpe hævelsen i øret, så væsken kan passere, og smerterne derfor aftager.

ZONETERAPI TIL SPÆDBØRN OG MINDRE BØRN

BabyTUMLE hold

Vi tilbyder BabyTUMLE hold for dig og din baby, bestående af sansemotorisk træning og leg i små hyggelige grupper, undervist af uddannet fysioterapeut.

Læs mere her

Hold dig opdateret ifht nyheder på klinikken samt tips om forebyggelse og behandling af skader/skavanker i kroppen. Få desuden info hver gang vi har konkurrencer i klinikken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev