GLAD® knæ og hofte

SKRIV TIL OS

Pas på dine knæ og hofte med god træning

GLAD® står for ”Godt Liv med Artrose i Danmark”. Artrose er et andet ord for Slidgigt.

Godt Liv med Artrose i Danmark er opbygget efter anbefalingerne om basisbehandling til knæ-/hofteartrose og indeholder både patientuddannelse og et træningsforløb under vejledning af en GLAD®-certificeret terapeut .

Patientuddannelsen består bla af en teoretisk undervisning der sigter mod at give indsigt i artrosesygdommen, behandlingsmuligheder med særlig vægt på træning samt hjælp til selvhjælp. 

Som patient udfører man et træningsprogram, som er tilpasset den enkelte ud fra funktionsniveau, smerterespons og mål. For at opnå det bedste resultat tilstræbes det, at træningen gennemføres to gange om ugen, minimum 12 gange under vejledning af en GLAD®-terapeut.

Hvis man ønsker det, kan træningen eller en del af træningen udføres hjemme. Dette bør dog først ske, når man er grundigt instrueret i træningsprogrammet og studier har vist bedre effekt, hvis man modtager flere vejledte træninger, hvor der i højere grad gives feedback, justeres og korrigeres.

Alle kan deltage i træningen uanset grad af artrose, smerter og kropslig formåen, og selv den i forvejen aktive patient bliver udfordret med henblik på kvalitet og kontrol i øvelserne og kan forvente samme forbedring i smerte som den mindre aktive patient.

Når træningsforløbet er gennemført, skal man gerne have opnået tilstrækkelig viden til i fremtiden at justere og udføre sin træning afhængigt af symptomer og funktion. Efter træningsforløbet bør man fortsætte træningen, tilpasset de muligheder og behov man har i hverdagen, og fastholde den gode kvalitet i øvelserne man lærer i GLAD®.

Holdtræning af knæ og hofter hos Musklerogled.dk

Styrke

Der er et stort fokus på at styrke musklerne omkring knæ og hofter, så du mindsker skader og smerter.

Fleksibilitet

Forebyggelse

Hold dig opdateret ifht nyheder på klinikken samt tips om forebyggelse og behandling af skader/skavanker i kroppen. Få desuden info hver gang vi har konkurrencer i klinikken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev