Piskesmæld

Vi passer godt på dig hele vejen igennem.

Et piskesmæld er en smertefuld nakkeskade, som kan opstå ved, at hovedet og nakken først føres hurtigt fremad og derefter hurtigt bagover. Vi har stor forståelse for den oplevelse og de smerter, som er forbundet med et piskesmæld, og vi vil derfor behandle dig ekstra skånsomt, så du føler dig set, hørt og tryg hele vejen igennem. Man ser ofte et piskesmæld i forbindelse med f.eks. en bilulykke, hvor man bliver påkørt eller selv kører ind i noget. Her vil hovedet lave en voldsom og hurtig bevægelse, som kan resultere i et smæld. Det er endnu uvist, hvad der præcis sker i nakken og i hovedet, og scanninger har heller ikke kunne påvise, hvilke strukturer der kommer til skade ved et piskesmæld. Men hjernen er en skrøbelig størrelse, der kan blive hårdt ramt af sådan en oplevelse. Vi passer derfor godt på dig hele vejen igennem. 

Undersøgelse

Behandling

Rådgivning

Hvad er symptomerne på et piskesmæld?

Symptomerne på et piskesmæld opstår typisk først efter en til to uger efter traumet, og du kan derfor være stort set symptomfri i de første dage. Ofte vil du opleve lyd- og lysfølsomhed, manglende overskud i større forsamlinger, læsevanskeligheder eller lignende. De fleste vil som følge heraf have brug for at undgå for mange lyde, bilkørsel og for meget skærmtid. Bevægelse er dog særligt vigtigt, og vi anbefaler derfor gåture, åndedrætsøvelser, mindfullness og øget søvn. 

Symptomer vil variere fra person til person, da nakkens og halsens allerede eksisterende styrke kan have betydning for dit forløb. Du skal være forberedt på, at det kan være lang proces. Men vi er hos dig hele vejen – og når du er klar, så hjælper vi med genoptræning af syn og balance.

Hold dig opdateret ifht nyheder på klinikken samt tips om forebyggelse og behandling af skader/skavanker i kroppen. Få desuden info hver gang vi har konkurrencer i klinikken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev