Tværfaglig rygklinik

Book tid nu

De fleste der henvender sig med smerter eller symptomer fra deres ryg eller nakke, vil først blive henvist til en af vores kiropraktorer. De er specialister i at undersøge, behandle og rådgive dig, i forhold til symptomer der kommer fra din rygsøjle.

Den første konsultation vil starte med en snak med dig om problemets opståen, din tidligere ryghistorik og dit generelle helbred. Herefter vil kiropraktoren undersøge dig og din ryg. Kiropraktoren stiller diagnosen og informerer dig om, hvad han/hun mener vil være den bedste behandling for lige netop dit problem. Du vil også få rådgivning, i forhold til hvad du selv kan gøre for at få det bedre (både i form af aflastende øvelser og eventuelt bedre arbejdsstillinger). Sammen lægger vi en behandlingsplan. Skønner kiropraktoren, at det er nødvendigt at tage et røntgenbillede for at komme diagnosen nærmere, har vi mulighed for at gøre dette i vores klinik.

Langt de fleste får kiropraktisk behandling i form af såkaldt ledmanipulation/ledmobilisering (hvor låsninger i et led korrigeres med et hurtigt og meget præcist ryk) samt lidt muskelbehandling allerede ved første konsultation med lindring af symptomer til følge.

Når du har fået det lidt bedre, vil vi ofte anbefale dig at lave øvelser for at forebygge fremtidige skavanker. Dette kan enten ske hos kiropraktoren eller en af fysioterapeuterne i huset.

Hvis vi vurderer, at dine muskler er meget spændte, kan et rygforløb hos en af vores kiropraktorer eventuelt kombineres med massage hos vores massør eller evt. en tur forbi vores zoneterapeut/akupunktør.

Henvisning ud af huset

Vi har mulighed for at henvise dig til en såkaldt MR-scanning af din ryg, nakke og lænd/bækken, og vi kan også henvise dig direkte til Rygcenter Syddanmark.

Musklerogled.dk har desuden et godt samarbejde med de privatpraktiserende læger i lokalområdet. Har du behov for smertestillende medicin, en sygemelding eller svar på røntgen, vil vi med din tilladelse kontakte din egen læge.

 

Forløbspakker

Regionerne i Danmark har indgået et samarbejde med kiropraktorklinkker i Danmark for at forbedre forløbet for de patienter, der har smerter/nerverodspåvirkning fra deres nakke og lænd. Er du i en af disse “forløbspakker”, får du et øget tilskud til din første konsultation hos din kiropraktor samt til din konsultation efter henholdsvis 2, 4 og 12 uger. Øvrige konsultationer koster normaltakst.

I forløbspakken er der et øget samarbejde mellem kiropraktoren og din privatpraktiserende læge, der får en status fra os efter dit første besøg samt efter dit besøg efter henholdsvis 4 og 12 uger.

Har du smerter i din nakke, hvor det stråler ud i din underarm eller hænder, eller har du smerter i din lænd, hvor det stråler ned i dit underben, så kontakt os for at høre nærmere om forløbspakkerne, og bestil en tid hos en af vores kiropraktorer.

Vil du gerne booke din egen tid? Vi har kort eller ingen ventetid!