Z-health Hjernesmart træning

Book tid nu

Hjernesmart træning er et nyt tilbud hos Musklerogled.dk.

Træningen tager udgangspunkt i træningskonceptet Z-health, hvor hjernen er omdrejningspunkt for enhver træning/genoptræning.

Hjernen er der, hvor al information til og fra vores krop bearbejdes. Dette har stor betydning bl.a. for dig, der har længerevarende smerter eller er begrænset i dine bevægelser. Forskning viser, at der ved kroniske smerter efterlades ”spor” i hjernen, der gør dig mere følsom over for ny provokation. I Z-health betragter man smerter som et “output”, dvs. et signal fra din krop, om at du skal ændre adfærd.

Med hjernesmart træning søger man at forbedre inputtene til hjernen, så du opnår f.eks. bedre bevægelighed, færre smerter og mindre hovedpine/svimmelhed.

I Z-health arbejder vi med at forbedre feedbacken til din hjerne ved hjælp af mere eller mindre komplekse øvelser for:

  • dine led (f.eks. fødder, knæ, hofte, håndled, skulder og albue)
  • dit balanceorgan, som sidder i dit indre øre og har til opgave at orientere dig i rum og sted
  • dine øjne, der udover selve det at se skarpt også har med øjenbevægelser at gøre

Derudover kan det være relevant at arbejde med vejrtrækningen.

Træningen kan foregå enten individuelt eller på mindre hold.

 

Eliteidræt

Hjernesmart træning kan også være for dig, der er eliteidrætsudøver og skal holde dig skadesfri/forbedre din bevægelighed eller din balance/dit syn. Det kan være et supplement til din træning, hvor du kan ”prime” dit nervesystem til at fungere mere optimalt. Alle er forskellige, og derfor vil en eliteidrætsudøver altid skulle ses i et individuelt forløb.

 

Hovedskader

Har du haft hovedskader/hjernerystelse/piskesmæld, er det specielt relevant at se på, hvad der kan være sket i din hjerne. Dette vil ofte
kræve en grundig undersøgelse af dig og din hjernes funktion, og der vil derfor også her være tale om et individuelt forløb.

En del får problemer med syn, balance eller diffuse smerter efter at have slået hovedet. Mange døjer med hovedpine og svimmelhed længe. Vi kan vejlede dig både i den akutte fase, hvor dit syns- og balanceindtryk ofte skal reduceres, men også i genoptræningen, hvor du skal lære at få øjne, balance og krop til at arbejde sammen igen.

Hos Musklerogled.dk varetages Hjernesmart træning af vores kiropraktor Camilla Møller-Jørgensen.

Vi vil også løbende invitere til foredrag/workshop om denne form for træning. Hold øje med vores Facebook-side og denne hjemmeside.

Vil du gerne booke din egen tid? Vi har kort eller ingen ventetid!