Graviditetstræning

Vil du gerne forebygge bækkensmerter, reducere risikoen for at opleve komplikationer og gener både før og efter fødslen, samt få mere overskud under din graviditet? Så kom og vær med på holdet “Gravid i bevægelse”.

Holdet er både for dig som inden din graviditet har været i fysisk god form, og gerne vil vedligeholde dette, men i lige så høj grad for dig som ikke er træningsvant, og nu gerne vil i form frem mod din fødsel.

Træningen på holdet varetages af fysioterapeut, og tager udgangspunkt i en evidensbaseret tilgang hvor vi ser muligheder fremfor begrænsninger – det vil derfor være meget alsidig træning og bevægelse af hele kroppen, såvel som bækkenbunden, som styres af dine oplevelser og erfaringer. Vi træner i fællesskab, men altid med mulighed for individuelle tilpasninger efter behov.

Tirsdage kl. 16-17
Opstart d. 3. maj

Instruktør: Fysioterapeut Helene Hollensberg

Pris:

8 gange: 1270
12 gange: 1590
16 gange: 1900
30 gange: 3000

Ofte stillede spørgsmål:

Hvordan tilmelder jeg mig?

Besøg os på klinikken eller ring til os på tlf. 66 18 11 50. For at få adgang til vores hold skal du købe et klippekort (se kort og priser under fanen “Holdtræning”). På denne måde får du adgang til vores online booking, og booker dig ind de dage du gerne vil komme og træne. Det er på denne måde meget fleksibelt for dig. 

Jeg oplever smerter, bl.a. fra bækkenet – Bør jeg deltage på holdet?

Rigtig mange kvinder oplever i mere eller mindre grad smerter eller gener i løbet af sin graviditet. Disse smerter er som udgangspunkt naturlige, og ikke et tegn på skade. Du må derfor gerne være fysisk aktiv under din graviditet, selvom du oplever dette. Vi vil tilpasse din træning herefter. 

I hvilke situationer må / bør jeg IKKE træne under min graviditet?

Det er som udgangspunkt din læges eller jordemoders opgave at stoppe motion i graviditeten. Hvis du har alvorlige sygdomstilstande skal du først rådføre dig med en af disse før du tilmelder dig holdet. 

Tidligere kontraindikationer for at træne under graviditet, som IKKE længere bør være årsag til at fravælge motion: Forhøjet blodtryk, overvægt, gentagne abort, afkortet livmoderhals, flerfoldsgraviditet, epilepsi, anæmi (blodmangel), inaktiv livsstil, tidligere historik med for tidlig fødsel eller væksthæmmet foster. 

Må jeg træne på holdet gennem hele min graviditet?  

Ja! Vi vil hele tiden tilpasse træningen så den passer til dig, og de udfordringer du måtte opleve.

Øger jeg risikoen for spontan abort eller for tidlig fødsel hvis jeg træner?

Nej! Ved at være fysisk aktiv under hele din graviditet reducerer du risikoen for spontan abort og for tidlig fødsel med op imod 40 %. Motion har altså en meget beskyttende effekt. 

Jeg er stadig i tvivl om, om jeg kan deltage på holdet, hvad gør jeg?

Ring til os på tlf. 66 18 11 50, og bed om at tale med vores fysioterapeut Helene. Så finder I sammen ud af om det er den rigtige løsning for dig. 

Vil du gerne booke din egen tid? Vi har kort eller ingen ventetid!