Tværfaglig børnebehandling

Book tid nu

Præcis som ved voksne kan årsagen til børns problemer være forårsaget af mange forskellige ting. Derfor kan det være svært som forælder at vide, hvilken behandling man skal vælge, hvis man har et barn der er uroligt og græder mere end normalt, eller hvis det klager over hovedpine, ondt i maven m.v.

Hos Musklerogled.dk tilbyder vi en tværfaglig indgangsvinkel, også til de yngste af vores patienter.

Vi sørger altid for at informere dig godt og grundigt, hvis der bliver behov for at få en læge eller en anden fagpersons vurdering og behandling. På den måde er du og dit barn altid i trygge hænder.

KIROPRAKTISK BEHANDLING AF DE MINDSTE BØRN

Spædbørn og mindre børn kan have problemer i deres nakke og ryg, sandsynligvis relateret til den beskedne plads i mors mave eller til selve fødslen. Dette kan resultere i forstyrrelser i barnets motoriske udvikling og evt. smerter.

Ofte vil spædbørn med problemer i ryg eller nakke have en klar favoritside, som de helst vil kigge over imod, og de kan have problemer med at ligge på maven eller lignende. Nogle gange vil problemer resultere i øget gråd, dårlig søvn og generelt set et uroligt barn. Problemer i bevægeapparatet kan også resultere i, at barnet har svært ved at kravle eller gå.

Vores kiropraktorer er uddannet i at undersøge dit barn og vurdere, om der er problemer, som kræver undersøgelse hos lægen eller ved jeres sundhedsplejerske.

Kiropraktisk behandling er meget skånsom og består ofte af blid mobilisering og tryk på bestemte områder, der frigør dit barns led i nakke og ryg og dermed skaber en bedre og smertefri bevægelse for ham eller hende.

Følgende symptomer hos mindre børn skyldes ofte problemer med deres ryg eller nakke:

 • Spædbarnskolik med utrøstelig gråd
 • Skæve kranier som følge af favoritside
 • Spiseproblemer
 • Motorisk uro
 • Motoriske vanskeligheder
 • Mavebesvær
 • Gentagne mellemørebetændelser
 • KISS-/KIDD-syndrom

Derudover tilbyder vi et forebyggende tjek eksempelvis efter fødsel, ligesom vi kan hjælpe den nybagte mor i gang igen.

 

KIROPRAKTISK BEHANDLING AF STØRRE BØRN

Børn har generelt sjældent rigtig ondt, så når de klager over ondt i hovedet, maven, benet eller lignende, er det ofte med rigtig god grund.

Vores kiropraktorer kan lave en grundig undersøgelse af dit barn og forklare både dig og dit barn, hvorfra på kroppen symptomerne stammer, og hvorfor de er opstået.

Hos større børn ligner behandlingen mere behandlingen hos voksne, men vi tager naturligvis hensyn til, at barnet er i voksealderen. Vi gør os meget umage på, at både du som forælder og barnet er trygge og føler jer velinformerede inden en evt. behandling.

I tilfælde af de følgende symptomer har større børn god effekt af kiropraktisk behandling:

 • hovedpine/svimmelhed
 • tendens til migræne
 • inkontinens/forstoppelse
 • forvredne ankler
 • lænde-/nakkesmerter
 • vækstrelateret overbelastning i ryg, arme eller ben (ofte knæ eller hæl)

 

ZONETERAPI TIL SPÆDBØRN OG MINDRE BØRN

Kolik og fordøjelsesproblemer
Der er tale om kolik, når et spædbarn – dagligt eller næsten dagligt på samme tidspunkt af døgnet – græder utrøsteligt i flere timer. Årsagen er ukendt, men sandsynligvis skyldes det mavesmerter, da barnet ofte trækker benene op under sig og knytter hænderne. Vores zoneterapeut har stor erfaring med at behandle spædbørn, der er født med et umodent og svagt fordøjelsessystem. Dette giver udslag i f.eks. skrigeture, meget luft i tarmene, rumlen i maven samt anspændthed i kroppen, og spædbarnet trækker benene op under sig, har svært ved at komme af med afføring eller har afføring i alle sine bleer.

Zoneterapi giver kroppen hjælp til at rette op på disse ubalancer, så fordøjelsen og kroppen kan blive i stand til at fungere normalt. Modningsprocessen i tarmene sættes i gang.

Børn med forstoppelse har også rigtig god gavn af zoneterapibehandling, og både i tilfælde af kolik og forstoppelse reagerer børn ofte meget hurtigt på zoneterapibehandlingen.

Ondt i ørerne og forkølelse
Ondt i ørerne skyldes næsten altid væske i mellemøret under eller efter en forkølelse. Vi har alle en lille passage fra næse til mellemøret, og denne kan lukke i forbindelse med en forkølelse, da slimhinden bliver irriteret. Derved kan væske hobe sig op i mellemøret, og det gør ondt. Zoneterapi kan afhjælpe hævelsen i øret, så væsken kan passere, og smerterne derfor aftager.

Generel utilpashed
Babyer kan også virke generel utilpasse, uden at man egentlig ved hvorfor. De sover måske uroligt og kun kort tid af gangen, eller de kan være irritable og ønsker at blive trøstes hele tiden. Vores zoneterapeut kan med sin behandling af fodens zoner for rygsøjlen, nakke/lænd, fordøjelsen, urinvejene og søvncenter hjælpe i langt de fleste tilfælde.

Vil du gerne booke din egen tid? Vi har kort eller ingen ventetid!